[Pirkko Mattilan sivulle]  [Muut novellit]

Pirkko Mattilan julkaistuja kirjoituksia

OSTAMISEN ORGASMI

Sanomalehtien etusivut ovat täynnä ilmoituksia: ALE, Alen loppuryssäys, Hintarommautus, Löytötori, Loppuunmyynti, Kahelit päivät, Hullun halvat hinnat. Järkevänä kuluttajana olen ohittanut ilmoitusten ansat tyynen rauhallisesti koko talven. Käyn kaupungilla vain jonkin tärkeän asian vuoksi.

En mene luuhaamaan kauppoihin, koska en tarvitse mitään. Komeroni ovat täyttyneet vuosien aikana vaatteista, joita ostin ollakseni työssäni hyvin pukeutunut. Asut ovat käyttökelpoisia, enkä ole raaskinut luopua niistä, vaikka olen nyt eläkkeellä. Siksi en ole käynyt alennusmyynneissä.

Siivoan kotiani turhista tavaroista. Kerään kasoja paperinkeräykseen, Pelastusarmeijalle, kierrätyskeskukseen ja kaatopaikalle. Meillä on meneillään koti kuntoon projekti. Välillä puolisoni palauttaa käyttökelpoisia tavaroita odottamaan sitä päivää, jolloin "hän tekee siitä jotakin, tai minä voisin tarvita sitä".

Minä annan surutta pois vaatteita, joita en ole pukenut päälleni moneen vuoteen. Muistutan puolisoani raamatun sanasta: "Jos sinulla on kaksi ihokasta, anna toinen sitä tarvitsevalle." Hyvällä omatunnolla panen kiertoon vaatteita, joista olen lihonut ulos tai joihin olen vain kyllästynyt. Ja saan taas ostaa uusia! 

Olen kestänyt alennusmyyntiselibaattia urheasti kaksi vuotta. Viime viikolla se repesi. Minun piti käydä Rotuaarilla hammaslääkärillä. Löysin hyvän autopaikan ja minulla oli runsaasti aikaa katsella myös rotuaarin kauppoja. Viman kahvilassa istahdin juomaan kupin kahvia.

Kahvilan aidan takana oli iso juliste, ”Loppuunmyynti  alennukset 30-70 %".

Jätin turkkini kahvilan tuolille ja menin ahneena penkomaan tavaroita ja ripustintankoja. Ihania, halpoja, ei maksa melkein mitään! Himo iski.

Vilkaisin kelloa, aikaa oli vielä vähän ennen hammaslääkäriä. Sovituskopit olivat miehitetyt. Menin myymälän nurkkaan, ja vetäisin hameen päälleni ennen kuin riisuin pitkät housut. Käyhän se näinkin. Hame oli sopiva. Nopeasti kokeilin toista hametta. En ehtinyt ihailla sitä peilistä, kun huomasin, että myöhästyn jos en heti lähtisi.

Kotona puin suloisen lämpimän, pitkän, punaisen fleece-hameen ylleni. Esittelin löytöä miehelleni ja keimailin hänelle.
– Hyvä on, kiva kun löysit mieluisan, sanoo mies urheilukilpailujen lomassa silmiään TV:stä nostamatta.

Kokeilin toista hametta ja huomasin sen helmassa kovan esineen. Varashälytin! Myyjä ei ollut kiireessä löytänyt varashälytintä. Se ei edes piipannut portilla, kun juoksujalkaa lähdin myymälästä hammaslääkärilleni.

Lauantaina minun piti palata myymälään poistattamaan varashälytin hameesta. Se hälytti kun tulin sisään myymälään! Menin suoraan kassalle ja näytin kuitin. Myyjä pyyteli kohteliaasti anteeksi sattunutta erehdystä.
– Eihän se mitään. Minä katselen vielä mitä teillä on tarjolla.

Vaatetankoja oli paljon. Suurin osa tuotteista oli liian pieniä kokoja Olin tunnin penkonut toisen muotiliikkeen vaatetankoja löytämättä mitään kiinnostavaa. Olin jo aikeissa lähteä kotiin, kun käteeni osui musta juhla-asu.

Sovituskopissa riisuin kiireesti omat vaatteet ja puin ihanuuden ylleni. Asuun kuuluivat leveälahkeiset ohuet juhlahousut ja liehuvahelmainen, hihaton pusero. Upea, haluan tämän! Kaapissani on valkoinen villakangasbleiseri, sopivat varmasti yhteen, ajattelen toiveikkaasti. Hinta on yli kolmesataa euroa, mutta siitä saa alennusta 70 %. Tätä tilaisuutta ei voi jättää käyttämättä! 70 % on hyvä alennus. Tuote ei maksa paljon mitään, vajaa sata euroa juhla-asusta! Maksoin pankkikortilla ja lähdin onnellisena kaupasta. Rahaa jäi vielä ruokakaupaankin.

Kotimatkalla mietin, missä käyttäisin arvokkaille kutsuille ja ravintolaan sopivaa juhla-asua. Enhän minä käy koskaan sellaisissa tilaisuuksissa. Eläkeläisenä olen vain kotona tai mökillä. Juhliani ovat perhejuhlia ja syntymäpäiviä suvun piirissä. Ehkä asua voisi käyttää niissä, mutta tarpeellinen se ei todellakaan ole.  Miksi ostin ja tunsin suurta intohimoa tähän upeaan vaatteeseen?

Se on ostamisen orgasmia! Naisen täytyy kokea se muutaman kerran vuodessa. Tyydytys tulee hakemisen vaivasta, löytämisen ilosta ja omistamisen onnesta!  Siksi on ihan pakko käydä alennusmyynneissä saamassa ostamisen, itsensä kauniina näkemisen ja juhlahetkien toivon hyvä mieli.

[Pirkko Mattilan sivulle]  [Muut novellit]