Pääsivu Auksuuni Perämeren Sofia Kaunis Saara Paikka sydämessä Muut julkaistut Tapahtumia Perhekuvia

Myynti:Nordbooks

hinta 30 €

Pirkko Mattila (piikum@gmail.com)

Julkaisujuhla Oulussa 28.7.2023
Paikka sydämessä on neljäs Pirkko Mattilan kirjoittama romaani.

Paikka sydämessa -teoksen takakannen teksti:

Teini-ikäiset Inka ja Detlef tapaavat Kemissä kesällä 1960. Seurauksena on romanssi ja runsaasti kirjeitä Suomen ja Saksan välillä. Rakkaus kantaa muutaman vuoden, mutta sitten mieheltä tulee erokirje. Vaikka lähtökohdat ovat erilaiset, ystävyys kuitenkin säilyy ja kirjeenvaihto jatkuu, syvällisenä ja totuudellisena, paljastavanakin. Kumpikin menee tahoillaan naimisiin, perustaa perheen ja työskentelee ammatissa. Vieraillaan puolin ja toisin. Keski-ikä tuo omat kriisinsä ja haasteensa, läheisiä kuolee, eivätkä nuoruuden suunnitelmat ja haaveet tunnukaan enää toteuttamisen arvoisilta. Eläkeiässä on vihdoin aikaa pohtia elettyä elämää ja maailman tilaa, joka näyttäytyy kovin erilaiselta Suomesta ja Saksasta katsottuna. Lopulta kirjeenvaihto päättyy loukkaantumiseen ja vaikenemiseen - mutta onko sittenkään lopullista?

Pirkko Mattilan kirjekokoelma kasvaa suomalais-saksalaiseksi kaksoiselämäkerraksi, jonka kautta voi seurata sodanjälkeisten suurten ikäluokkien kasvua ja kipuilua haaveiden ja todellisuuden ristiaallokossa Suomessa ja Keski-Euroopassa.

Pirkko Mattila on edellisissä teoksissaan Perämeren Sofia ja Kaunis Saara kuvannut isoäitinsä ja äitinsä elämää. Tämä omaelämäkerrallinen teos päättää sukutrilogian.